Skanderborg

Øreakupunktur

Behandling

Øreakupunktur

Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer.

Kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler er afbilledet i øret på samme måde, som de er det på fødderne. De fleste problemstillinger kan derfor behandles og lindres med øreakupunktur via de specifikke reflekspunkter i øret.

Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, er det muligt at finde frem til, hvor der skal behandles. Har du et problem i kroppen, vil det kunne afsløres i øret.

Via behandling med øreakupunktur stimuleres reflekspunkterne på det ydre øre, og der skabes kommunikation direkte til hjernen og til meridianerne i hele kroppen. Øret er meget følsomt og reagerer hurtigt på berøring, øremassage og nåle-akupunktur.

NADA-Behandling

NADA-behandling er en 5-nåls-akupunktur, der afbalancerer krop og psyke og reducerer stress, eksamensangst, tankemylder, søvnproblemer, fysisk og psykisk uro, anspændthed og hovedpine.

Kan benyttes alene eller som supplement til zoneterapien.

SmerteBehandling

En yderst effektiv behandling med små magnetkugler, der hurtigt reducerer smerte med op til 70%. De fleste smerter fra f.eks. muskler og led kan behandles med denne metode. Årsagen til smerten skal ofte behandles på en anden måde, men “her og nu”-smerter kan afhjælpes med denne behandling.

Akupunktur mod myggestik

Et par enkelte ultratynde nåle i foden i ca. 10 sek. kan sikre, at du ikke er så omsværmet, og at de få stik du måske får ikke hæver og klør helt så meget.

Se prisliste
Book tid

To tilgange til øreakupunktur

Auriculoterapi

Auriculoterapi er den nyeste metode, som stammer fra Frankrig. Den blev udviklet af den franske læge og biolog dr. Paul Nogier omkring 1951. Han opdagede, at alle kroppens organer er repræsenteret i øret, hvilket betyder, at smerter og problemer i kroppen kan kureres gennem øret.

Selvom den kinesiske metode blev benyttet længe før den franske, var det først efter Paul Nogier udviklede teorien om “barnet i øret”, at kineserne tog øreakupunkturen rigtigt til sig. Den dag i dag er metoden desuden anerkendt af Verdens Sundhedsorganisation (WHO), som et diagnostik- og behandlingsredskab.

Kinesisk øreakupunktur

Den Kinesiske øreakupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Metoden har været anvendt i flere hundrede år i det mellemste Østen og Nordafrika i en mere primitiv form, og kan spores helt tilbage til år 500-300 før vores tidsregning. Den kinesiske øreakupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin. Her er meridianlæren meget vigtig for udvælgelsen af punkterne i øret og bliver ofte også kombineret med den almindelige akupunktur.

WHO anbefaler akupunktur:
I denne artikel fra bladet “Sygeplejersken” (1998) kan du læse mere om, hvorfor WHO anbefaler akupunktur samt hvilke symptomer og sygdomme det anbefales at behandle ved hjælp af akupunktur.
(kilde: www.dsr.dk)

Med øreakupunktur benyttes begge metoder

Jeg benytter begge metoder og bruger flere redskaber, når jeg behandler med øreakupunktur. Det kan nemlig variere, hvilket redskab, der er bedst, alt efter hvilket problem der skal løses. 

 1. ASP Permanåle er små nåle, der bliver siddende i øret 2-14 dage. De kan snildt dækkes af et lille plaster, og du behøver ikke tage særligt hensyn til dem.
 2. Engangs-akupunkturnåle er små tynde og sterile nåle. Jeg benytter dem, imens du er her, og de sidder derfor i øret mellem 25-35 min, mens du ligger på briksen.
 3. Ørefrø er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. De skal masseres i løbet af dagen og bruges særligt til børn eller hvis du har nåleskræk.

 

Sådan findes den rette behandling

For at finde ud af hvad netop din krop har brug for, benytter jeg mig af metoder inden for auriculomedicinen. I den forbindelse vil jeg have meget fokus på, hvad din krop giver udtryk for, i form af din puls. Den franske måde at tage puls kaldes VAS og handler om, at din krop selv fortæller, hvilke punkter i øret, der skal behandles. Jeg vil derfor kontinuerligt mærke din puls under behandlingen.

Øreakupunktur virker afspændende og smertelindrende på ømme og overbelastede muskler og er særdeles effektivt. Behandlingen benyttes derfor ofte i kombination med zoneterapi, hvorved kroppens modstandskraft og evne til selvheling øges.

Virkningen er oftest hurtig, for ikke at sige øjeblikkelig, og meget effektiv ved mange former for smerter.

Efter behandlingen kan der forekomme en snurren, prikken, eller ”strøm” enten i øret eller kæben. Det ses også af og til, at gamle problemer, eller symptomer kan blusse op i en kortere periode. Disse eftervirkninger er helt normale og betragtes gode tegn – din krop har reageret på behandlingen.

Det er ikke usædvanligt, at man under eller efter behandlingen kan blive meget træt. Trætheden fortager sig dog hurtigt.

Behandlingen kan gives særskilt eller som supplement til zoneterapien.

Behandlingsområder

 • Smerter i bevægeapparatet (muskler, led og knogler)

 • Allergi

 • Hormonelle problemer (overgangsalder med svedeture mm.)

 • Migræne og hovedpine mm.

 • Stress, angst og depression

 • Uro i kroppen

 • Søvnproblemer

 • Fordøjelsesproblemer

 • Hudproblemer

 • Luftvejslidelser

 • Neurologiske problemer

 • Kredsløbssygdomme

 • Styrkelse af immunforsvaret

 • Psykiske ubalancer

 • … og meget meget andet!
Se prisliste
Book tid

Tilmeld dig
nyhedsbrevet

My-feet Skanderborg

Adelgade 102A, 8660 Skanderborg

Find vej med Google Maps

Busplan (Bybus 21)

 

Åbningstider

My-feet er åben efter aftale.

Find parkering

Kontakt

E-mail: post@my-feet.dk
Mobil: +45 30 710 718

Man - fre: kl. 8.00 - 17.00

Lør/Søn: kl. 12.00 - 14.00

Helligdage: lukket

Anmeldelser