Børnesundhedsvejleder
Hvad er det?
I januar 2023 blev jeg uddannet Børnesundhedsvejleder.
Børnesundhedsvejler er en forholdsvis ny uddannelse, og derfor ikke så almen kendt endnu. Jeg var dog ikke i tvivl om at jeg skulle supplere min zoneterapi med denne uddannelse.
Det giver mig nemlig mulighed for at komme hele vejen rundt om det enkelte barn, vejlede familien og hjælpe med at finde årsagerne til barnets symptomer og sygdomme, frem for kun at symptombehandle som mange andre gør.
Jeg har gennem uddannelsen fået en grundlæggende viden om hvad vi selv kan gøre, blot ved at kigge på vores hverdag og evt. ændre nogle få ting. Det kunne være at udlade enkelte fødevarer og erstatte dem med andre.
Kombineres det med zoneterapi, som også er med til at skabe balance i kroppen, så når vi rigtig langt.
Jeg vil dog altid lægge vægt på at det er et samarbejde med familien. Sammen når vi længst.
mød mig her
Jeg tilbyder børnesundhedsvejledning i min klinik, efter aftale hjemme hos jer eller online.
vejledning og zoneterapi
Jeg bruger ofte små vejledninger som supplering til mine zoneterapibehandlinger, når jeg har børn i klinikken. Og zoneterapi sammen med et vejledningsforløb. De to behandlinger komplimenterer hinanden.
OBS
Jeg er IKKE er uddannet indenfor medicin, så hvis der er mistanke om at barnet fejler noget alvorligt, så søg læge først, og rådfør jer altid med lægen inden I evt. dropper lægeordineret medicin.
Se prisliste
Book tid
Hvad kan jeg som børnesundhedsvejleder?
I mine vejledninger er der fokus på et naturlig sundt barn og på at finde årsagen, frem for kun at kikke på symptomer. Derfor opfordrer jeg til at I sammen med mig vil være med til at være detektiv i dit barns liv. Det er min opgave som børnesundhedsvejleder at gøre en forskel for jeres familie.
Hvad kan I få ud af den individuelle vejledning?
Barn i bedre balance. Slippe for gentagne snotnæser. Færre sygedage. Barn med mere energi. Barn med bedre fordøjelse. Bedre søvn til hele familien. Gode råd til et lille “naturligt hjemme apotek”. Forebyggelse af allergi. Og meget meget mere.
Rådgivningen kan foregå online og derfor også på tidspunkter, hvor der er mere ro hos jer.
Alt vejledning vil starte med at I får tilsendt et spørgeskema. Det er vigtigt, I udfylder spørgeskemaet så fyldestgørende som muligt, så jeg kan danne mig et indtryk af jeres familie, barnets historie og det som fylder for jer. Når jeg har modtaget det udfyldte spørgeskema, vil jeg gå i dybden med, hvad der er brugbart for jeres familie.
I, som familie, skal også være åbne for at arbejde med jeres vaner bl.a. indenfor kost, søvn, vitaminer, evt. alternative behandlinger m.m. for at få mest ud af vejledningen. Hvor meget I bruger er dog op til jer selv.
Vejledningen kan foregå online eller ved personligt fremmøde i klinikken. Jeg guider til selvhjælp og der er sat ca. 1 time af ved første besøg og efterfølgende 30 min.
Hvis du/ I har valgt en vejledning inkl. zoneterapi vil det naturligt foregå i klinikken, men kan efter aftale også foregå hos jer.
Jeg vejleder naturligvis ud fra den viden og erfaring jeg har fået gennem uddannelsen og i praksis.
Gennemgåede og gennemførte emner på uddannelsen:
Grundlæggende sundhed
Ernæring og kost
Tarmen og Fordøjelse
Kolik og Forstoppelse
Fødevarereaktioner
Vitaminer og Mineraler
Amning og Modermælkserstatning
Allergi, Eksem og Smerter
Søvn
Børnesygdomme
Homøopati og Bachs Blomsterdråber
Vaccinationer
UDDYBELSE af de 12 områder:
Grundlæggende sundhed
Som børnesundhedsvejleder har jeg fået grundig baggrundsviden om, hvilke udfordringer børnefamilier står overfor i dag, og hvordan jeg kan vejlede bedst muligt i, at kunne navigere indenfor disse udfordringer.
Det er udfordringer, såsom vores fødevarer, livsstil, kultur, forurening, kemikalier mv.
Der er nemlig mange områder i vores hverdag, som har en stor betydning for vores egen, og især også vores børns sundhed.
Ernæring og kost
Vores kost er kroppens brændstof, og det er derfor vigtigt at have fokus på den rette ernæring der er med til at styrke barnets vækst og sundhed.
Under uddannelsen har jeg fået indgående viden om, hvad der er vigtigt for barnets krop og udvikling, og kan derfor hjælpe med at sammensætte en kost der booster barnets krop, og se på hvad der kan være med til at give problemer.
Tarm og fordøjelse
Der kommer mere og mere forskning, som viser vigtigheden af, at vi alle har en sund tarm og fordøjelse.
Det siges faktisk, at ca. 75 % af vores immunforsvar sidder i tarmene. Derfor er det også et at de områder, som jeg vil have ekstra meget fokus på, i min vejledning.
Det er vigtigt for mig at I som forældre, selv lærer hvordan I kan være med til at styrke jeres børns tarme og fordøjelse.
Kolik og forstoppelse
Kolik og forstoppelse er kendte problemer hos rigtig mange børnefamilier. Derfor er der også rigtig mange familier der i dag bruger Movicol Junior (et middel mod forstoppelse), for at hjælpe deres børn.
Ofte er forstoppelse et udtryk for at der er noget i kosten, som fordøjelsen ikke helt kan håndtere, så derfor kan der også være anden hjælp mod forstoppelse.
Som børnesundhedsvejleder vil jeg hjælpe jer med hvordan i kan støtte barnets tarme, og måske fjerne noget fra kosten, som generer barnets mave og tarmsystem.
Ofte ser man hurtigt resultater, og slipper for medicin.
Fødevarereaktioner
Ofte ser jeg at fødevarereaktioner kan være skyld i mange problemer f.eks. astma, allergi, nedsat immunforsvar, hyppige infektioner, øreproblemer, fordøjelsesproblemer, ondt i maven, ildelugtende prutter, træthed, humørsvingninger, hyperaktivitet, dårlig søvn og migræne. Derfor er der også et meget vigtigt område at få kigget på.
Vi har nok alle en ide om hvad barnet bør spise for at få at opnå en optimal sundhed. Men i nogle tilfælde er der altså også fødevarer, som barnet bør undgå at spise.
Ikke fordi de ikke indeholder gode ting. Men fordi barnet måske døjer med enten en fødevareintolerance eller en decideret fødevareallergi. Det kan også skyldes at fordøjelsen ikke er helt udviklet endnu, så maden endnu ikke fordøjes så godt.
Det er derfor vigtigt at have øje for selv de mindste tegn. Nogle gange er man ikke i tvivl og andre gange skal vi lege detektiv.
Der kan være flere måder at gribe sagen an på.
Jeg anbefaler altid at I kan starte med at udelukke enkelte fødevarer der er mistanke om i en periode.
Og skulle vi ikke nå i mål her så er der forskellige test der kan anbefales.
Vitaminer og Mineraler
At vi får nok vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer er afgørende for vores generelle sundhed, for immunforsvaret og vores fordøjelse.
Får vi ikke nok igennem kosten?
Desværre er landbrugsjorden som vores grøntsager og frugt træer vokser i, i stor udstrækning udpint og udtømt for mineraler, og forskere har desværre konstateret at indholdet af vitaminer og mineraler er faldet markant gennem de seneste 10 år.
Det betyder at vi f.eks. skal spise 7 gange så mange bananer, 3 gange så mange broccoli eller spinat, for at få de samme vitaminer og mineraler som for bare 10 år siden, for at få de samme vitaminer og mineraler gennem kosten.
Det gælder også for mange andre fødevarer, derfor kan det være nødvendigt med tilskud.
Kan du også være i tvivl om, om dit barn får de vitaminer og mineraler, som det har brug for?
De fleste af os ved nok godt, at det er vigtigt, at vi dagligt indtager vitaminer og mineraler. Men det er ikke sikkert vi alle ved, helt hvilke der er de vigtigste for os, og i hvilke situationer.
Jer er bl.a blevet undervist i, hvilke mangelsymptomer der skal holdes øje med. Og også hvorfra vi så får de livsvigtige byggesten, og kan derfor hjælpe jer hvis der er tegn på at dit barn mangler vitaminer, eller hvordan vi f.eks kan styrke et lidt svagt immunforsvar.
Amning og modermælkserstatning
Når man står som nybagte forældre, er der i første omgang ét område, der fylder rigtig meget i den nye families hverdag. Nemlig:
Hvad skal den lille ny baby have? Skal han/hun ammes, eller have flaske? Hvor ofte, hvor meget osv.? Og hvad skal man være opmærksom på?
Det er noget, som helt naturligt fylder rigtig meget. Og også et vigtigt område, som jeg kan guide jer i.
Driller amning, kan der være flere årsager der spiller ind, kan baby danne vakuum? Er tungebåndet for stramt, er der måske noget der er blevet trykket under fødslen? Vi kigger sammen på det og finder ud af hvad næste skridt kan være.
Hvis løsningen er at bruge modermælkserstatning, kan det godt give lidt udfordringer for fordøjelsen. Her kan jeg være med til at vejlede jer i hvordan I vælger den rigtige type/mærke og hvordan I evt. laver et skift, samt hvordan mor måske kan øge produktionen af modermælk samtidigt.
Allergi, Eksem og Smerter
Allergier og eksemer er også interessante områder at kigge ind i.
De opstår ved at kroppen overreagerer på noget den bliver udsat for. Her findes der selvfølgelig mange medicinske præparater, som kan hjælpe dit barn, ved at lindre symptomerne.
Hvert 3. danske barn har allergi, astma eller høfeber (10 % har astma og 20% har eksem).
Som børnesundhedsvejleder vil jeg meget gerne hjælpe med at finde ind bagved problemet og finde årsagen til, at kroppen reagerer som den gør.
Det kan dog være en jungle at finde frem til, hvad det er der tricker kroppen, så tålmodighed er nødvendigt. Lad os sammen finde frem til en hverdag uden gener.
Her kan zoneterapi selvfølgelig også hjælpe med at dæmpe symptomerne, hvis allergi eller eksem er i udbrud.
Hvad angår smerter, så skal børn selvfølgelig ikke have smerter, men der er så mange andre ting, vi kan gøre end at give dem panodil. Vi skal selvfølgelig finde årsagen, og bremse der hvor vi kan, og så sværger jeg selv til zoneterapi i flere tilfælde hvis det f.eks er mavekneb, og så henviser jeg gerne til en osteopat hvis jeg har mistanke om at noget er skævt eller sidder i klemme.
Søvn
Det er normalt at børn under 9 mdr. vågner flere gange i løbet af natten for at få mad nok til den hurtige vækst.
Vågner dit spædbarn flere gange end gennemsnittet eller sover dit større barn ikke igennem eller har problemer med at falde i søvn, er der flere ting jeg kan sætte ind med. Med zoneterapi kan jeg afbalancere nervesystemet og med kosttilskud og midler, kan vi støtte kroppen til mere ro og balance.
En god nattesøvn er vigtigt for immunforsvar, appetit, indlæring, væksthormoner, psykisk opladning, bearbejdning af dagens hændelser og indtryk, samt meget andet. Derfor er det også en af de udfordringer jeg meget gerne vil hjælpe og vejlede omkring.
Jeg tænker vi alle kender til hvad en enkelt nat med afbrudt søvn gør ved os, så hvis jeg på nogen måde kan hjælp dit barn og jer som familie til en mere rolig nat, så har det være hele denne uddannelse værd.
Børnesygdomme
Som børnefamilier kommer vi ikke uden om de mest gængse børnesygdomme.
Børnesygdommene er en vigtig del af opbygningen af barnets immunforsvar. Men hvordan skal man forholde sig, når ens barn bliver syg? Kan man støtte på nogen måde?
Vidste du, at når feberen kunstigt nedsættes, nedsættes man kroppens naturlige forsvar mod sygdommen? Der findes andre måder at støtte kroppen på, uden at forstyrre kroppens eget forsvar, men derimod styrke det. Det er faktisk muligt med naturlige midler at minimere gener for barnet samtidig med, at kroppen støttes og styrkes til hurtigere at komme ovenpå igen.
Homøopati og Bachs Blomsterdråber
Homøopati kan på en naturlig og bivirkningsfri måde støtte kroppen på en særdeles virksom måde, og kan gives til både børn og voksne.
Homøopati bruges blandt andet ved infektioner, allergier, skrammer og adfærd. Og midlerne kan virke beroligende, og immunstyrkende. Uden at give bivirkninger.
Selv vælger jeg i mange tilfælde naturlige midler frem for medicin.
Bachs blomster remedier kan på en naturlig og bivirkningsfri måde støtte psyken og er ret effektive.
På uddannelsen er vi blevet introduceret til homøopati og Bachs Blomsterdråber af de dygtigste inden for området. Der er blevet taget udgangspunkt i at støtte vores børns sundhed, men kan let omsættes til også at hjælpe alle aldersgrupper.
Vaccinationer
Vaccinationer kan være en svær diskussion at tage, og jeg guider gerne hvis der er tvivl. Det jeg dog synes er vigtigt, når vi snakker vaccinationer, er at vi sætter os grundigt ind i de enkelte vaccinationer.
Vurderer om barnet er i en god periode ift sygdom og immunforsvar, eller om det måske er fornuftigt at skubbe vaccinationen til barnet er fri for snot og hoste, hvis I vælger at lade barnet vaccinere.
Husk det er et tilbud, og det skader ikke at vente før man beslutter sig.
Se prisliste
Book tid
Tilmeld dig
nyhedsbrevet
My-feet Skanderborg
Åbningstider
My-feet er åben efter aftale.
Kontakt
E-mail: post@my-feet.dk
Mobil: +45 30 710 718
Man - fre: kl. 8.00 - 17.00
Lør/Søn: kl. 12.00 - 14.00
Helligdage: lukket